KalaHarrin Blogi

Kuulumisia pitkästä aikaa

Posted in Uncategorized by kalaharri on 10.2.2014

Hyvät ystävät ja muut käiväräiset. En ole pitkään aikaan kirjoitellut tänne, mutta kasataan yhteen hieman asioita ja asian sivustojakin.

Kun elokuussa viimeksi kirjoitin, niin silloin oli koiraongelmia. Rockylla murtuma jalassa ja sitä sairauslomaa kesti kaikkiaan pari kuukautta. Sitten pikku hiljaa aloitettiin kuntoutus ja hommat menivät niin hyvin että joulukuun lopussa käytiin haukkumassa 83,5 pisteen ykkönen täydellä erällä Jalasjärven kokeissa ja tuli kokeessa toinen sija vielä.

Hirviä laitettiin köntölleen Tikin avustuksella Utsjoella ja Savossa sekä Keski-Suomessa kaikkiaan viisi kipaletta. Kruununa komea haukku kymppipiikkisestä sonnista, jonka itse sain kaataa rakkaalle koiralleni. Huippua.

Eipä hirvihommien lisäksi paljoa muuta ehtinyt tehdä. Joulukuussa käväisin Virossa ampumassa n. 120 kg villisian, josta saatiin maistuva palvikinkku joulupöytään.

Sitten tammikuussa kipaisin Unkarissa jahdissa, mutta karmea sumu pilasi jahdin tuloksellisesti, mutta hyvässä seurassa oli muuten aivan mahtavan miellyttävä reissu. Sitten ehdin vielä käydä Burmassa kalareissulla ja sieltähän saatiin kalaa ihan kivasti. Ei mitään monstereita, mutta määräähän se kylänväki kysyykin.

Nyt tässä valmistaudun lähtemään Viroon sikajahtiin ja kun sieltä tulen pois, niin on edessä reissu Kambozhaan, Antti poikaa moikkaamaan. Pari viikkoa olisi tarkoitus olla lämpimässä kalastellen ja shillaillen, kuten nuoriso ruukaa sanoa. Tosin en tiedä mitä se tarkoittaa, mutta varmaan jotain kivaa kun nuoret tahtoo sitä tehdä.

Sitten keväällä on edessä vielä Unkarin reissu ja Malesian ja Indonesian reissu ennen lohenkalastuksen alkua.

Henkilökohtaisella puolella on tietysti tapahtunut myös jotain. Maaliskuussa viime vuonna leikattu olkapää alkoi toipua hyvin ja kun leikkausaika muuttui ja tieto siitä tuli kaksi päivää ennen leikkausta, peruin koko paskan. Tällä olkapäällä mennään nyt ja katsotaan mihin asti tie johtaa.

Asumisvelvoite tuli täytettyä Utsjoella, joten nyt joutaa tosiaan matkustelemaan. Vaikka kyllä pidän ihmeellisenä moista sääntöä, jossa ihmisen pitää olla kotikuntansa vanki 7 kk että on oikea kuntalainen, mutta vain kalastuslupa-asiassa. Muuten kyllä kunnalle kelpaa veroeurot ja voin olla hirvijahdissa ja nauttia kunnan palveluista (ai mistä palveluista) vaikka en asuisi päivääkään asunnossani, kunhan vain olen kirjoilla. No nyt tulee 9 vuotta täyteen samassa asunnossa ja silti pitää tehdä selvitys kulkemisistani Ely -keskukselle ennen kuin lohilupa heltiää. Taitaa olla Pohjois-Koreassakin vapaampaa elämistä, mutta silti en sinne kaipaa. Jään kiltisti asumaan Utsjoelle, ihan tiedoksi vain näille savustajille.

Sain myös kuulla että paskanpuhujien rinkiin on ilmoittautunut uusia kasvoja. Sellaisia, joiden en olisi uskonut lähtevän moiseen leikkiin. Kyllähän minä kaikenlaista kestän, mutta valehtelua ja paskanpuhumista vain hetken. Mikäli tänä keväänä taas tulee perättömiä ilmiantoja ja valehtelua kohtaani, tulen tekemään suoraan rikosilmoituksen. Saahan sitä aiheesta ja pitääkin, ilmiantaa, mutta perätön alkaa tuntua jo kiusanteolta. Saapi virkavalta selvittää, mihin asti voi ihmistä kiusata.

Muuten elämässä sujuu varsin hyvin. Sain uutta intoa käydä salilla ja tuloksia rupee tulemaan. Kuntokin on hyvä ja bisnekset sujuvat hyvin, sanoisi vuoristoneuvos Tuura. Uusi kirja pitäisi ilmestyä kevään aikana kauppoihin ja toista tehdään kovaa vauhtia. Lisäksi töitä löytyy useamman lehden toimesta, joten kirjoittamista riittää.

Ja loppuun tiedoksi, että en seurustele kenenkään kanssa, olen onnellisesti naimisissa. Voitte jättää suosiolla tyttöystävistä spekuloinnit paremmin asiasta tietäville.

Saatan taas joskus kirjoitella jos on jotain sanottavaa tai ei ole sanottavaa. Hyvää kevään odotusta.

Jätä kommentti