KalaHarrin Blogi

Nyt on sillä tavalla

Posted in Uncategorized by kalaharri on 25.5.2012

että rupean puhdistamaan ilmaa. Enkä millään keinotekoisella hajusteella, vaan hieman rajuimmin toimin. Jokakeväinen vittuilu minun tekemisistä tai tekemättä jättämisistä on täyttynyt ääriään myöten. Muutama paikallinen on lähtenyt sille linjalle, jota en viitsi enää katsoa. Siihen kelkkaan ovat saaneet perseennuolijakavereitaan vetelästä, jotka länkyttävät samaa rataa, vailla mitään tajua edes koko elämästä.

Huomenna lauantaina pidän avointen ovien päivän kotonani ja tänne saa tulla kertomaan kaikki asiat, jotka minussa ärsyttää. Saapi vittuilla kerrankin päin naamaa niin että mälli lentää. Voi tulla tarkistamaan kaapit, etten vain ole heidän ruokakupilla käynyt. Jos ennakkoon ilmoittautuu ja osottautuu netissä vittuilleeksi, niin baarikaapista laitetaan lasiin väkevää. Käydään nyt kerralla läpi, ettei tarvii koko kesää kärvistellä. Katsellaan lohikuvat ja -painot kerralla kuntoon. Katsotaan kuvia ”haamumatkoilta” ja selvitetään missä sitä tullaan käymään. Lyödään kalenteri pöytään ja tutkitaan täyttyykö asumisvelvollisuus ensi kesän lohilupaa varten. Tutkitaan kaikki asiat perinpohjin, ettei vain jäisi epäselvyyttä, mitä oikein aion tehdä.

Mittani alkaa tosiaan olla täynnä. Vain mies uskaltaa tulla selvittämään asiat, ämmä miehen vaatteissa ei. Saa tulla heti aamusta alkaen,  olen kotona. Koiraa käyn ulkoiluttamassa, mutta ovihan on aina auki. Baarikaappi on keittiössä se nurkkakaappi. Osa teistä sen tietääkin. Jääkaapissa on olutta ja makkaraa, parempaa en ehdi nyt tehdä. Pornovideoita ei ole, mutta kaivelkaa netistä jotain, telkkari on yhdistetty tietokoneeseen. Talouspaperia on keittiössä.

Aion myös kylällä jututtaa jokaista kulkijaa, joiden uskon liikkuvan nettimaailmassa. Katsotaan kuka uskaltaa katsoa silmiin silloin ja sen jälkeen.

Tämmöinen pelleily on loputtava, eihän tämä ole enää tervettä. Enemmän vahditaan toisten tekemisiä kuin omia. Siinä kaljanjuonnin ja muiden aineiden nappailun väliajalla tietenkin.

Olen ollut varsin pitkämielinen, mutta nyt se loppuu. Minulla on täällä hyviä ystäviä ja se riittää. Voin heittäytyä muiden suhteen melkoisen tylyksi tavalla tai toisella. En ole mikään sissyli, vaan osaan olla häjy kyllä. Voitte itse nyt päättää minkälaisen asujan haluatte täällä olevan. Sillä täällä kuitenkin tulen elämään loppuelämäni, ei nämä teidän vittuilut minä pelota pois kotoa. Pitää olla kovempia otteita, mutta kovuuteen vastataan vain samalla tavalla. Pesäpallotermein, hutukeitto alkakoon.

Mainokset

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. arto anttonen said, on 28.5.2012 at 21:14

  no.tsao harri ja terviisie ruikonperältä. lappi on lappi ja lappilaiset lappilaisia. kalalla on käyty kymmmenen vuotta ja toemeen on tultu paekallisten kansa. toki seassa on vanahoellisie rantajuurakoeta kuin myös meissä vieraelijoessa. viinat tuloot juomaan ja vinkumaan vaekka nukkumassa ollaan ja voe,voe jos ei apetta löyvy. kaekki maksaa ja vastine käytetylle rahalle on,mitä on.mutta en minä valita.mitäpä sitä ei heppu kestäisi.kunhan tiedossa on noin laadukasta ja halvan hivakkaa lohta kuin tenossa. laskelmieni mukaan omat saadut kalani ovat tähän mennessä maksaneet reilusti tuhat mummonmarkkaa kilo. viinojasi elä juota lappalaisille sillä takaisin ei tule,se on vissi.mikäli meinaat tervejärkisenä siellä selvitä jatkossa ,haestata tietyille tahoille pitkät paskat.ja oo niinku et olisikkaa.ei valiteta pienistä,kunhan jotenkin toimeen tullaan. Lohta ei saada,se otetaan tai ostetaan.

 2. kalaharri said, on 29.5.2012 at 15:57

  Joo, ei noista ole mihinkään. Osaavat hätäisesti netissä länkhyttää, mutta kylällä ei irtoa sananmurustakaan. Mikä mies se on semmoinen, ei mikään. Kännissä kyllä kiekuvat kuin maailmanomistajat. Eipä noille muutamille paljon palanutta puupenniäkään viitti panostaa.
  Mitähän minun lohikilot maksaa. 6 vuotta maksanut vuokraa, joka tekee sähkölaskun kanssa 36.000 euroa. Sitten maksetut verot, ruoka, polttoaine, kaljat jne. Sitten vielä joku viittii valittaa, että olen loisimassa ja viemässä heidän kalat joesta. Kuinka monta kesää olisin lohituristina vieraillut tuolla rahalla, senkin voi laskea. Lupa+vene moottorin kanssa voisi olla jotain 90 euroa. Majoitus halvimman mukaan 20 euroa. Eli 110 euroa/vrk. Lohikaudessa on vuorokausia vajaat 50 turistille. Eli se tekisi 5500 euroa, noin pyöreästi. Kuudessa vuodessa 33.000 euroa. Siinä jo hävisin 3.000 euroa. Sillä olisin ostanut paljon ruokaa ja polttoainetta. Jotta kalllista on ollut, mutta valittajia ei ole kuin nämä muutamat itkijät. Minä en ole tuosta valittanut, sillä kaikkihan maksaa.

 3. Oikeaa puhetta said, on 31.5.2012 at 22:42

  Hienoa Harri. Tuossa on asennetta… Olen kanssasi samaa mieltä… Ei toisia pidä netissä herjata..Lappiin tarvitaan samat pelisäännöt kuin muuallakin.. Ja kaikki kyräily pois.. Hyvää kesää..


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: