KalaHarrin Blogi

Rautupilkille

Posted in Uncategorized by kalaharri on 6.4.2012

No ei tosiaan mikään kiire ole, sillä lunta on jäällä paljon ja näin ollen valoa ei pääse kalojen maailmaan. Raudut liikkuvat laiskasti, mutta kohdalle osuessaan syövät kun on juuri oikeat kamppeet pelissä.

Viime viikonloppuna olin neljä päivää ongella ja kyllähän kaloja tuli. Kokoluokka kuitenkin sellaista, että paistinpannulle niitä mahtui enemmän kuin 12 tusinaan. Mutta suussa sellainen pikkurautu on erinomaista evästä napakan valkkarin kanssa. Ja noita pikkurautuja on hyvä onkia pois, että saadaan kaloille tilaa. Muutamat järvet alkavat olla siinä pisteessä että pikkurautuja on liikaa ja ruokaa ei riitä kaikille. Kasvu pysähtyy ja kanta kääpiöityy.

Parhaiten toimivat rautulätkän alla olevat morrit väreissä oranssi ja punainen. Sellainen pieni katkanmallinen morri antoi varsin hyvin kalaa. Pienin mutuleech värissä papukaija oli erittäin suosittu, mutta siihen syönti oli ajoittaista. Kun sitten nakkasi perään morrin, niin jälleen alkoi kalaa tulla. Piti tehdä siis paljon hommia että sai kalat aktiiviseksi.

Huomenna olisi lähtö jälleen rautupilkille parin kaverin kanssa. Sunnuntaina myös ja sitten kohti etelää (Unkariin kaurisjahtiin). Toukokuussa on hyvää aikaa käydä Norjan tunturijärvillä koettamassa, olisiko isommat raudut otillaan. Pilkkikelejä piisaa aina kesäkuun puolelle ylängöillä, joten aikaa on.

Tenolle ei niin suurta hinkua ole, ehkä odotetuin reissu on heinäkuun alussa kaksi viikkoa Alaskassa Kanetok -joella. Saattaa silloin vavat notkahdella jonkun kerran.

jk. jäätä on Suomen puolen järvissä aina veiviin asti, mutta jatkopätkää ei tarvita. Suhteellisen kiinteää on jää, joten sesonki jatkuu. Suosittelen tässä Utsjoen lähellä Vardojärveä (vaatii erillisen kalastusluvan), Rohtojärveä ja Loktajärveä. Kuoppilasjärvi on myöskin varma kalapaikka, joten perunaa kiehumaan ja rautukeittotarpeita hakemaan. Klara vappen, vaimikäseoli.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: