KalaHarrin Blogi

Hirveetä

Posted in Uncategorized by kalaharri on 7.9.2011

Voi herranen aika sentään. Olihan eilen jahtipäivä sekä -yö. Jo aamusta kaikki näytti, että nyt homma menee pieleen. Koiratutka sanoi sopimuksen irti. Niinpä ajoin jahtialueelta takaisin kylälle (40 km suuntaansa) hakemaan kaverilta pannan lainaan. Jahtialueelle ajaessani isoa kovaa (150 km/h) jäi kuukkeli auton alle. Senhän tietää jokainen mitä siitä seuraa. No lähdimme koiran kanssa etenemään ja joku tunti meni hakiessa hirveä.

Sitten löytyi hirvi, mutta heti karkkosi kauas. N. 8 km päässä jämähti paikalleen ja oma keho vaati taukoa. Käppäilin toisten luokse ja teimme ruokatulet. Siinä vähän oikaistiin kankaalle. Koira takoi (mutta en kuullut pannasta johtuvasta tilanteesta haukkua kovinkaan selvänä). En pitänyt sitä siis kovin vakavana tilanteena. Sitten kuitenkin iltapäivällä sain selvyyden, että seisontahaukku on kestänyt jo useita tunteja siellä kahdeksan kilometrin päässä.

Eipä auttanut kun lähteä kävelemäänValtsun kanssa haukulle. Kävelimme myös kelloa vastaan, sillä pimeys alkoi uhata meitä koska lähtömme viivästyi oman hölmöyden vuoksi. Niinhän siinä lopulta kävi että pimeys ehti ennen meitä ja koira piti viheltää pois tilanteesta.

Säkkipimeässä taapersimme erittäin väsyneinä autoa kohti. Itsellä tuli kilometrejä liki 30 ja mitenkään tasaistahan tämä maasto täällä meillä ei ole. Kotona olimme puolen yön maissa.

Etelässä jahtaavilla tämmöisiä ongelmia ei ole, vaikka koira haukkuisikin tontin takareunassa. Ei taida napapiirin eteläpuolella olla sellaista maastoa, etteikö autolla pääsisi muutaman sadan metrin päähän haukusta. Mutta en valita, sillä tämä on sitä oikeaa metsästystä. Tänään ei maasto maistu, joten lepopäivä miehillä ja koiralla. Hirvijahti on kivaa kaikesta huolimatta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: