KalaHarrin Blogi

Typeryyttä joella

Posted in Uncategorized by kalaharri on 4.7.2011

Olipa harvinaisen typerä soutaja eilen Sirmassa. Joella oli muutama vene soutamassa, joten mahtunut olisi ilman mesomista soutaa. Tämä ”herrasmies” läksi soudulle aina ”virallisesta” lähtöpaikasta.  Kun joella on tilaa, voi soutamaan lähteä mistä tahansa, häiritsemättä toisia. No läksimme soutamaan tämän herran alapuolelta, reilusti. Välimatkaa oli joka kerta useita satoja metrejä. Ei siis häiriöksi oltu kertaakaan. Varsinkin kun saimme joka laskulla kalan, niin valuimme nopeasti pois ja palasimme kalan kanssa rantaan. Josta uudelleen laskulle ja etsimme sellaisen välimatkan, että häiriötä ei toisille ollut.

Turhaan nimittäin soudan yläosaa kun kalat ottavat alaosasta. Ei lohensoutu ole kaavamaista, aina paikasta A, paikkaan B laskeutumista. No mikä lie sitten miestä häirinnyt, kalammeko, mutta yhdellä laskulla äijä tulikin niskaan ja alkoi huutamaan lähtöpaikoista. Tiedän kyllä toimintatavat, jonka myös toin esille. Sanoin myös, että joella mahtuu kyllä soutamaan ilman huutamista. Rantamiehet katsoivat kummissaan tätä mesoajaa. Lasketimme alas Maggasuvantoon, jossa tämä äijä keräsi vieheet pois ja ajoipa sitten moottorilla viereemme huutamaan. Sitten vielä uhkasi ajaa seuraavan kerran siimojemme päälle. Melkoisen herrasmiesmäistä todellakin.

Kun tämä, hieman etelänlässytyksenomaisesti, mesoava herra lukee tätä kuitenkin, niin ihan vain vinkkinä että tällä viikolla ei ainakaan kannata ajaa siimojemme päältä. Veneessäni istuu sellainen kaveri, että uusi miehenheiton Tenoon -piirinennätys syntyy melko hätäseen. Ensi viikko on taas uusi, mutta kannattaisi silti jättää kokeilematta siimojen päältä ajoa.

Tähän vielä sen verran, että soudimme perhoja ja varmasti emme jääneet paikoilleen hieromaan. Sillä perhojen kanssa laskettelu kyllä on melkoisen nopeaa etenemistä. Tietenkin jos herralla on sellaiset narut, ettei venettä pysty pitelemään, niin silloihan sitä tullaan kaikkien niskaan. Silloin varmaan pitsinnypläys olisi paikallaan. Siinä eivät ranteet rasitu.

Tänä kesänä näitä ”opettajia” on ollut joella monella seudulla. Mitä varten pitää yleensä tulla joelle, jos hermot ovat noin tiukassa. Onhan selvää, että kun yön soudat tyhjää ja sitten toinen venekunta saa koko ajan kalatapahtumia (meillä kolme kalaa ja kolme tärppiä), niin otsasuonet siihen taipuvaisilla pullistuvat.

Vielä kerran vinkkinä soutuhommiin. On olemassa lähtöpaikkoja ja paikkoja joista muuten vain lähdetään. Sirmansuora on pitkä pätkä. Ei ole mitään järkeä pitää koko suoraan tyhjänä kun yläosasta yksi vene aloittaa soudun. Lähtöä voi porrastaa aivan hyvin aina iltaisin klo 21.00 turistiveneiden kesken siten, että turhaa rannassa notkumista ei kalliin kalastusjan puitteissa ole.  Suoralle mahtuu kevyesti toistakymmentä venettä kun soutajat lähtevät porrastetusti. Niin mekin teemme paikallisten soutajien kesken klo 19 esim. tänä iltana. Sovimme keskenämme, mistä kukakin lähtee. Näin jokainen pääsee onkimaan, eikä aikaa kulu rannassa. Tehkää hyvät turistisoutajat kalastuksesta nautittavaa sovitellen, eikä hermoja raastavaa kellopeliä rannassa notkuen ja sitten kilpasoutaen, kuka ehtii parhaille paikoille. Lohi voi ottaa monesta paikasta eikä toisten kaloista pidä olla kateellinen.

jk. mihinkähän on jäänyt kasvatusopit, kun tervehdykseen ei vastata. Katsotaan veneestä kuin härkämöllikkä, kun ajamme ohi ja nostamme kättä. No tapansa kullakin ja pitäkää perkele kätenne alhaalla, möllikät

Mainokset

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. mika said, on 4.7.2011 at 09:23

    Joo-o osaa ne muutkin kuin vain ulkopaikkakuntalaiset. Boratbokcakoskella eräs paikkakuntalainen ”ammattilaiseksi” itseään tituleeraava koskitolvana taasen kehtasi pyytää korvauksia siitä että souti viime kesänä siimaan joka oli peräisin vavastani joka oli vahingossa tipahtanut jokeen kun kaikki vavat jäivät pohjaan jossain sopivassa käännöksessä. Vapaa ja kelaa hän ei saanut pelastettua, puukalan hän sen sijaan sai pelastettua, jouduin sen sitten häneltä ostamaan. Vaapulla on suuri tunnearvo,muuten olisi mokoma mun puolesta pitää sen. Olin kyllä kiitollinen kun sain vieheen takaisin,mutta miehen törkeä käytös kyllä sai sapen kiehumaan. Minusta on kyllä törkeää vaatia 35e korvauksia siitä jos vahingossa menettää vavan koskeen ja ei onnistu sitä löytämään. En tiedä muiden reaktioita,mutta itse pidän sitä suoranaisena vittuiluna. Ugh olen puhunut.

    • kalaharri said, on 4.7.2011 at 11:29

      Tuohon voisin vastata vain, että jos minä pelastan jonkun laitteen jostain, en taitaisi periä siitä mitään. Jos laitteen omistaja tahtoo jotain korvata, se on hänen asia. Kerran löysin kuolleen kojamon rannalta (n. 14 kg) ja sillä oli vaappu suupielessä. Kun netissä tästä kirjoitin, löytyi vaapun omistaja. Hän tahtoi vaapun itselleen ja pistin sen postiin omalla kustannuksella, eli 1,50 euroa. Ei tullut kiitosta tai postirahaa. No sai kuitenkin vaappunsa ja lienee onnellinen. Enkä ollut tuolloinkaan vailla sitä 1,50 euroa. Osataan sitä tosiaan olla monenlaisia. Suvaitsevaisuus ennenkaikkea olisi tärkeää joella(kin). Baarissa voi länksyttää ja sieltä saa usein tanssikaverin jätkähumppaan kun sopivasti aukoo päätään. Joelle sellaiset humpat eivät sovi. Ugh, niin miekin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: