KalaHarrin Blogi

Viisautta

Posted in Uncategorized by kalaharri on 2.6.2011

Viisaus tuntuu olevan päivän sana. Sellainen etäviisaus, että tiedetään asioista paremmin kotoa käsin kuin sellainen, joka on asioita kokenut paikan päällä. Sellaiselle etäviisaalle on turha yrittääkään selittää jotain asiaa.  Se ei vaan mene perille, sillä kun etäviisas on päättänyt jonkin olevan juuri siten kun hän on sen tarkoittanut, se sitten myös on niin.

Suomalainen mies on tyypillisesti etäviisas. Meidän rotuumme kuuluu olla aina oikeassa, vaikka olisikin ihan vitun väärässä. Ja  jos itse huomaa olevansa väärässä, selittää itselleen hyvin pikaisesti olevansa kuitenkin oikeassa. Ja sitten sitä jo uskookin omaan kantaansa loppuun asti.

Metsästäjät ja kalastajat ovat kumpikin etäviisas -lajiketta sieltä viisaammasta päästä. Sellainen metsäläisetäviisas on kaikkein ärhäkin puolustamaan omaa kantaansa ja epäilemään toisten asiantuntemusta.

Kun tuolla kylällä keskustellaan asioista naamakkain, sitä on homma reilua. Voidaan vaihtaa mielipiteitä reilusti ja olla sitä mieltä, mitä ollaan. Ei nokitella, vaan rehdisti tuodaan asiaa esille.

Ikävämpi seikka on sellainen räkyttäjä, joka siirtää epäkohdat suoraan nettikeskusteluihin. Siellä nälvitään ja räkytetään kuin pahempikin seropi. Ollaan siellä näppiksen takana niin helevetin kovaa naamaa, kun uskalletaan tuoda jostain henkilöstä epäedullista (usein valheellista) tietoa muiden luettavaksi. Sitten perään naurua, hähähäää, siitäs nyt näette. Ei tuokaan mitään tajua jne.

Olen kuullut monelta lohimatkailijalta, että kuinka sinä kestät täällä tätä räkytystä. Kestää sitä kun on pakko. Kun vielä luonteeni on sellainen, etten käännäkään toista poskea, vaan saatan läväyttää takaisin (siis sanansäilällä, sillä se harrastelu on kiellettyä minulta). Se tietenkin lisää kiimaa näiden räkyttäjien povessa, mutta minkäs sairaalle mahtaa. Aikansa räkyttää ja sitten väsyy.

Ei ole paljoa näitä räkyttäjiä enää. Hyvin moni on vaihtanut levyä ja yhdessä soitellaan parempia sointuja. Kun vihdoin huomataan, että en ole äijää kummempi, enkä lillu toisten keittokupilla.

Tapasin tuossa janoisia moottoripyöräilijöitä. Söivät pitsan paarissa ja olivat lähdössä vuokraamalleen mökille. Ei ollutkaan täällä ärrää tai muuta apsi -asemaa, jos olisi saanut saunaoluet. Sanoin että minulla olisi sikspäkki (jääkaapissa, sillä en omaani siinä ryhtynyt näyttelemään) ja joutaisi se janoisten kitapurjeita kastelemaan. Siispä peräkanaa mäelle ja päkki vaihtoi omistajaa. Uskon että meitä oli siinä useampi tyytyväinen henkilö vähän aikaa. Auttaminen on tärkeää monenlaisissa hetkissä. Joskus jopa näinkin. Vai teinkö väärin, kun trokasin alakohoolia janoisille. Kas siinä vasta pulma onkin, ainakin räkyttäjille aineksia tarttua johonkin. Hyvää yötä tai työtä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: